Frågor? Ring +45 77 34 08 20
Måndag, tisdag och torsdag: 11.00 - 15.00

Coachning och NLP

Coachning och NLP – En bra kombination

De senaste åren har det blivit oerhört populärt för både privatpersoner och yrkesverksamma att anlita en coach – någon som kan ge dig den lilla extra knuffen för att prestera ditt bästa, om du exempelvis har en tendens att undermedvetet hålla dig själv tillbaka. Det är ett problem för betydligt fler än man skulle kunna tro, vilket också coachningens popularitet vittnar om.

Coach är ingen skyddad titel. Det innebär att det finns många olika utbildningsvägar till att bli coach – som i grund och botten inte har mycket gemensamt. Dessutom ger dessa utbildningar sällan en förståelse för varför de metoder coachen använder fungerar som de gör. Det är ett problem för de som vill fördjupa sig så att de kan förbättras inom sitt eget fält.

Det finns en enkel lösning och den kallas NLP

NLP står för Neuro-Lingvistisk Programmering, och används framgångsrikt av coacher i takt med spridningen i bl.a. Sverige och resten av Europa. NLP är, precis som coachning, i grunden fokuserat på att uppnå framgång och på tanken att detta kan göras via språket, det mest kraftfulla verktyg som står oss till buds – man kan säga att coachning och NLP delar en andlig eller konceptuell grund, men där coachning ofta är ett vagt begrepp representerar NLP ett samlat system av effektiva tekniker. .coaching-og-nlp

NLP bygger på en rad olika discipliner, bl.a. psykologi, kognitivism samt meditations- och hypnoterapi. Utifrån dessa har man sedan 1970-talet valt ut de mest effektiva teknikerna och de som fungerar bäst tillsammans, så att man uppnår det mest effektiva resultatet – det onödiga har skurits bort och kvar har vi ett system av metoder och tekniker som alla hänger samman med en röd tråd. Det är bl.a. här som NLP har ett övertag gentemot vanlig coachning.

NLP har i allmänhet också större bredd än coachning och du kan få en psykologs eller psykoterapeuts kunskaper men utan att tvingas tillbringa fem år eller mer på universitetet. Du behöver inte kunna skriva en akademisk text eller diskutera föråldrade teorier – du ska istället kunna hjälpa människor som behöver det, snabbt och effektivt. NLP ger dig samtidigt insikt i sammanhangen mellan de tekniker du använder dig av.

Om du är intresserad av coachning är NLP den perfekta lösningen. Om du redan har erfarenhet av coachning kommer NLP att vara ett supereffektivt sätt att höja dina insikter och förmågor när du coachar folk. Som NLP-coach kommer du snabbt och effektivt kunna utmana ditt eget och andras låsta sätt att tänka och därmed öppna dörren till framgång. Ta språnget och se dig inte om.